Кошик
2191 відгук
Купити корм Grandorf зі знижкою 15% - zoomaa.netКупити зі знижкою
+380 (96) 972-95-55
+380 (66) 982-95-55
Одеса, Україна
Кошик
Товари для тварин преміум класу

Переваги повільного випікання в печі

Переваги повільного випікання в печі

Повільне випікання кормів для собак і кішок в печі — це простий і природний процес, під час якого використовується ідеальна температура тривалий період, так щоб температура всередині інгредієнтів досягала оптимального рівня, при якому не буде руйнувань. Дійсно, головне завдання повільного випікання в печі — забезпечення безпеки здоров'я при використанні сировини, щоб люди, які працюють з продуктом і з тваринами, які його споживають, були захищені від забруднення мікроорганізмами. Таким чином, випікання в печі дозволяє знищити практично всі патогенні мікроорганізми: віруси, паразити, бактерії або дріжджі, які можуть бути в інгредієнтах.

Який вплив має процес випікання в печі на утримання продукту?

Випікання в печі полегшує засвоюваність організмом крохмалів завдяки процесу желатинізації, який допомагає руйнувати і розчиняти гранули крохмалю. Присутність вологи і тепла полегшує цей процес, що і призводить до перебудови молекулярних ланцюгів, і, оскільки вони переходять від кристалічної структури до більш неорганізованою структурі, вони легше перетравлюються.

Коли корм для домашніх тварин випікають у печі, його інгредієнти зневоднюються і втрачають частину своєї вологи, так що поживні речовини стають більш концентрованими і повністю доступними для вихованця, який його споживає. Цей процес також змінює колір і смак інгредієнтів тваринного або рослинного походження в їжі. Білки і пігменти, що містяться в м'ясі, коагулюють і змінюють колір, а також виділяють леткі аромати, які підсилюють смак.

Реакція Майяра пояснює це так

Таємниця, яка лежить в основі подрумянывании продуктів і їх характерних смаків, вперше була описана як реакція Майяра в 1912 році і з тих пір грає важливу роль у виробництві харчових ароматизаторів. Реакція Майяра відбувається, коли харчовий цукор реагують з білками, утворюючи нове хімічне з'єднання, гликозиламин, перетворює його і створює ланцюгову реакцію, яка змінює колір і текстуру поверхні приготовленої їжі. Фактично, реакція Майяра — це те, що змушує продукти карамелізуватися при приготуванні під дією високої температури.

  Канадский производитель Bio Biscuit LLC производит выпеченные в печи корма для собак и котов под ТМ «Oven-Baked Tradition» доступные украинскому потребителю.

Экструзия: процесс, отличающийся от выпекания в печи

Экструзия — это чрезвычайно быстрый и мощный процесс приготовления, при котором пищевые компоненты подвергаются воздействию очень высоких температур и  давления. Это приводит к разрушению гораздо большего количества питательных веществ, особенно витаминов и природных антиоксидантов. К сожалению, мало исследований о питательном, пищеварительном и окислительном воздействии экструзии и выпекания в печи были задокументированы.

Знаете ли вы, что подавляющее большинство кормов для собак и кошек производится путем экструзии? Эксперты в этой области считают, что в будущем процесс экструзии будет использоваться меньше. Учитывая, что выпекание в печи — это естественный процесс, который способствует здоровью и благополучию, он, вероятно, станет одним из наиболее передовых тенденций и решений в области производства кормов для домашних животных!

Мы надеемся, что вам понравилось больше узнать о выпекании кормов для домашних животных. Не стесняйтесь обращаться к нам, если у вас есть какие-либо вопросы по этому вопросу.

 

Рекомендації:

Ratnayake W. S. і D. S. Jackson. 2009. Желатинизация крохмалю. Adv. Food Nutr. Res. 55: 221-268. Індустрія кормів для домашніх тварин: прогноз експертів в галузі кормів для домашніх тварин на 2017 рік

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner